Суспільство
15 липня 2015
У Росії з'ясовують, чи потрібно прибирати до релігійних свят рекламу, що може образити вірян
На сайті російської радіостанції "Эхо Москвы" проводять опитування, чи потрібно прибирати до релігійних свят рекламу і декор, які можуть здатися образливими для вірян.
news-image

Про це повідомляє «Єдність».

Хоча голосування на сайті "Эха Москвы" триває, вже зараз видно, що серед голосуючих на сайті підтримує ініціативу прибрати таку рекламу і декор всього 6%, інші 93% проти. Серед тих, хто голосує по телефону, інша пропорція: за - 14%, проти - 86%, що обумовлено, ймовірно, віковими особливостями респондентів.

Таке опитування, ймовірно, зумовлено низкою скандалів у Росії з приводу ображання почуттів віруючих. Серед останніх було святкування річниці радіостанції "Серебрянный дождь", куди прийшов агресивно налаштований натовп вірян з вимогою закрити захід. Основною претензією було гучне святкування, хоча вечірка була узгоджена з міською владою. 

Відвідувачі сайту у своїх коментарях до цього опитування схиляються до думки, що агресивна поведінка вірян в Росії вже схожа на "релігійний терор". Дехто пише, якщо світське життя так ображає вірян, нехай вони сидять і моляться вдома, а світська країна не повинна підлаштовуватись під їх погляди.

Читайте також: Хустка "Покірливість" і спідниця "Паломниця" - релігійний креатив від російських дизайнерів