Україна
16 липня 2015
Президент повторно вніс до Ради проект змін до Конституції
Положення про особливості місцевого самоврядування деяких районів Донецької та Луганської областей можуть бути закріплені в тексті Конституції.
news-image

Про це повідомляє “Українська правда” із посиланням на власні джерела.

За словами співрозмовника видання, президент України повторно вніс до Верховної Ради проект змін до Конституції, в якому була переписана одна норма: теза про закріплення статусу окупованих районів була перенесена з перехідних положень закону про внесення змін до Конституції до перехідних положень Конституції, тобто в тіло Основного закону.

"Для внесення змін до цієї норми в майбутньому потрібно буде пройти повну процедуру внесення змін до Конституції, що передбачає дві сесії Верховної Ради та 300 голосів для остаточної редакції", - зазначив співрозмовник.

Зазначається, що зміни відбулися в процесі візиту до України державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторії Нуланд.

Профільний комітет уже начебто підтримав запропоновані президентом зміни. 

Нагадаємо, як заявив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, парламент 16 липня буде включати до порядку денного законопроект про зміни в Конституції в частині децентралізації.