Політика
16 липня 2015
Путін особисто виступив проти створення трибуналу по "Боїнгу"
Президент Росії Володимир Путін особисто виступив проти створення трибуналу по катастрофі малайзійського "Боїнга" на сході України, яка сталася 17 липня 2014 року.
news-image

У розмові з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте Путін назвав пропозиції щодо створення трибуналу передчасними і контрпродуктивними, повідомляє «Єдність» з посиланням на службу ВВС.

На його думку, для прийняття рішення про судові механізми і притягнення до відповідальності винних "необхідна активна робота з завершення міжнародного розслідування, яка має бути ретельною і об'єктивною", повідомляє прес-служба Кремля.

Також Путін заявив про неприпустимість "вкидань" у ЗМІ різних версій, які "носять відверто політизований характер".

Російські офіційні особи вже неодноразово висловлювалися проти створення трибуналу.

Зокрема, 14 липня аналогічні формулювання про "передчасність і контрпродуктивність" використовував у своїй заяві МЗС Росії, вказавши, що розслідування, в якому могли би взяти участь російські фахівці, ще не завершене.

Дипломати заявляють, що росіян не допускають "до істотної участі" в розслідуванні.

З ініціативою створення міжнародного трибуналу виступила Малайзія, яку підтримали Нідерланди та Австралія.

ЗМІ з посиланням на джерела в штаб-квартирі ООН стверджують, що голосування в Радбезі щодо резолюції про створення трибуналу призначене на 21 липня.

Нагадаємо, в катастрофі "Боїнга", що прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, загинули всі 298 людей, які перебували на борту. Більшість міжнародних експертів схиляється до думки, що ракета, якою був збитий літак, була випущена з території, підконтрольної бойовикам "ДНР".

Читайте також: Чуркін заявив, що Росію усунули від розслідування катастрофи MH17