Політика
16 липня 2015
Депутати підтримали зміни до Конституції України
Верховна Рада в четвер проголосувала за постанову про направлення до Конституційного суду України президентського законопроекту про внесення змін до Основного закону країни.
news-image

За відповідне рішення в четвер проголосували 288 народних депутатів, повідомляє «Єдність» з посиланням на gazeta.ua

Зокрема, Верховна Рада проголосувала за направлення до Конституційного суду України на предмет відповідності чинному законодавству, а саме статей №№157,158 чинної Конституції України, запропонованого президентом проекту змін до Основного закону в частині децентралізації та надати свої висновки парламентарям.

Згідно з регламентом Верховної Ради України, після включення законопроекту до порядку денного сесії народні депутати приймають постанову про направлення до Конституційного суду України законопроекту про внесення змін до Основного закону для отримання висновку щодо відповідності законопроекту Конституції країни.

Отриманий висновок КС невідкладно роздається парламентарям і прямує до президента України.

Після цього парламент попередньо схвалює законопроект (у першому читанні) 226-ма голосами. Потім на наступній сесії для остаточного ухвалення закону про внесення змін до Конституції необхідно не менше 300 голосів парламентаріїв.

Раніше зі всіх фракцій і груп в Раді не підтримати даний законопроект обіцяли лише представники Радикальної партії Олег Ляшка та "Самопомочі".

Читайте також: Президент повторно вніс до Ради проект змін до Конституції