Політика
16 липня 2015
Всі, хто ''проти'' мирного плану, мають піти на фронт і атакувати Донбас! - Луценко
Нардеп вважає, що внесені зміни до Конституції допоможуть відновити Донбас мирним шляхом.
news-image

Нардеп, голова фракції партії "Блок Петра Порошенка" Юрий Луценко висловив у  блозі на "Українській правді" своє ставлення щодо законопроекту про внесення змін до Конституції , за який сьогодні було проголосовано у Верховній Раді, пише «Єдність».
Зокрема, на думку нардепа, цей  законопроект віддасть людям право на народовладдя, про яке "мріє український народ протягом століть".

Ще раз хочу сказати критикам цієї частини документу – префекти призначаються Кабінетом міністрів і Президентом саме для того, щоб зберегти цілісну і суверенну Україну, зберегти європейський вибір. Бо децентралізація без префектів – це федералізація, і це ніколи не пройде! Путін і тут обломився! - пояснює Луценко.

Крім того, нардеп зазначає, що у документі не передбачено особливого статусу для окремих регіонів.

Жодного особливого статусу для певних регіонів у документі немає. І всім тим, хто тут класно виступає диригентом або декламатором – навчіться читати. Слово "статус", тим більше "особливий статус" у тому документі, який ми розглядали, немає.

Нагадаю, що різниця між статусом та особливістю самоврядування – це різниця між Автономною Республікою Крим і особливістю самоврядування, яку ми вводимо для всієї території України. Це велика різниця і це варто запам'ятати, - написав Луценко.

Дійсно в перехідних положеннях Конституції є посилання на Закон, який тут ви, зокрема і колеги із "Самопомочі", прийняли про особливий статус самоврядування в певних регіонах Донецької і Луганської області.

Нагадаю, що цей закон діє три роки. Досить спекулювати тим, що ми віддаємо частину території назавжди. Три роки особливий статус при дев'яти запобіжниках, - зазначив нардеп.

За словами Юрія Луценка, закон про особливе самоврядування може вступити в силу тільки при дев'яти умовах: скласти зброю, вивести окупаційні війська, допустити українські закони на їхню територію тощо. 

Сьогодні Президент за поданням Конституційної комісії, до якої входили представники всіх парламентських фракцій, запропонував мирний план відновлення цілісності великої української держави.

Так, є й інший план. Можна завтра атакувати Донецьк і Луганськ. Всі, хто так браво агітував проти сьогоднішнього голосування, мають одягти камуфляж і взяти в руки автомат. Досить торгувати чужою кров'ю, досить посилати чужих дітей на смерть. Всі, хто голосував "проти", мають піти на фронт і атакувати Донбас! - підсумовує нардеп.

Читайте також: Те, що сьгодні відбулось - назавжди увійде у вітчизняну історію чорною сторінкою - Ляшко