Політика
17 липня 2015
ВР збільшила витрати на шкільні підручники за рахунок зарплат депутатів
Верховна Рада прийняла законопроект №2335а «Про внесення змін до закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік»(щодо збільшення видатків на забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх шкіл за рахунок економії коштів на оплату праці та соціальне забезпечення народних депутатів України)».
news-image

За таке рішення проголосували 262 нардепа, повідомляє «Єдність» з посиланням на nbnews.com.ua.

Законом «Про Державний бюджет України на 2015 рік» були передбачені видатки на оплату праці народних депутатів та їх соціальне забезпечення в розмірі 440 млн 498,7 тис. грн. Однак, у зв'язку з фактичним зменшенням заробітної плати народних депутатів та їх соціального забезпечення в порівнянні із запланованими і закладеними в бюджет, зекономлена значна сума коштів - 131 млн грн.

Ці гроші підуть на видання, придбання, зберігання і доставку підручників і посібників для учнів загальноосвітніх навчальних закладів з числа дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до закону «Про державну соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям »та національних меншин.

Читайте також: Рада призначила дату місцевих виборів