Міжнародні експерти заявили, що Росії загрожує дефолт вже через два-три роки
Як відзначають аналітики S & P, боргове навантаження більше 80 регіонів РФ за останні 5 років подвоїлася - до 2,4 трильйонів рублів, що складає близько 42 мільярдів доларів.
news-image

Про це повідомляє «Єдність». Аналітики говорять, що через два-три роки Росія може зіткнутися з дефолтом федерального уряду, викликаним значними обсягами регіональних боргів.

Аналітики агентства Standard & Poor's зазначили, що боргове навантаження більше 80 регіонів РФ за останні 5 років подвоїлася - до 2,4 трильйонів рублів. Навантаження на фінанси регіонів буде рости до критичного рівня протягом двох або трьох років, підвищуючи ризик фінансових вливань з федерального бюджету - дефіцитного вперше з 2010 року.

Зараз у федерального центру є можливість допомогти регіонам. За три роки може бути менше ресурсів, а регіональні борги збільшаться, що виллється в більший ризик, - сказав Карен Вартапетов, замдиректора агентства S&P в московському офісі. - Загрози зростають ще й у зв'язку з тим, що санкції за агресію РФ в Україні закривають доступ до ринків капіталів, що змушує місцеву владу в РФ фінансувати соціальні витрати за рахунок дорогих банківських кредитів".

Найпроблемнішим, на думку експертів, є Чукотський автономний округ, борг якого становить 144% від доходу регіону.

Читайте також: Кремлівський пропагандист Дмитро Кисельов "оселився" у ВКонтакте