Київ
23 липня 2015
Береза пояснив, чому він влаштував скандал у Київраді
Крім того, нардеп назвав можливих замовників побиття громадської активістки Валентини Макарової.
news-image

Сьогодні народний депутат Борислав Береза влаштував скандал на засіданні Київради у зв'язку з тим, що депутати відмовилися надати йому слово для виступу позачергово, передає кореспондент «Єдність».

Нардеп хотів виступити з приводу побиття громадської активістки Валентини Макарової, яка бореться проти забудови паркових зон на лівому березі Києва. Як відомо, жінку жорстоко побили у вівторок ввечері.

Втім, після невеликої перерви в засіданні, депутати погодились вислухати нардепа. Пізніше він пояснив журналістам свою бурхливу реакцію на відмову.

 

Сьогодні в сесійній залі були емоції. Але ці емоції вирували внаслідок того, що була спроба вбивства громадської активістки Валентини Макарової. Її хотіли вбити тільки за те, що вона захищає право киян на зелені зони і парки. Вона - одна з тих активістів, які захищають парк Кіото, які борються проти беззаконня, що існує на Лісовому масиві.

Я прийшов на сесію тільки з однією метою - нам необхідно зупинити всі скандальні забудови. Зокрема, це - Микільська Слобідка, стадіон біля Авіаційного інституту, забудова на Проспекті науки, 42, де є система охолодження ядерного реактора. Необхідно зупинити всі забудови, навколо яких з'являється кров киян. Тітушки, яких нацьковують на громадських активістів, повинні бути знайдені і покарані.

Сьогодні сесія Київради має показати, чи вона стоїть на захисті інтересів киян, чи це бізнес-структура, яка захищає свої інтереси, - сказав нардеп.

Береза ​​зазначив, що винуватими у побитті активістки можуть бути ті структури, проти незаконних забудов яких вона виступала.

Зокрема, активістка захищала зелені території у парку Кіото, спортивному інтернаті, що знаходиться на Лісовому масиві та територію одного з ОСББ, - зазначив Береза.