Політика
27 липня 2015
У РФ каратимуть за службу в збройних силах "країн-агресорів"
У Росії готують законопроект, яким передбачається введення покарання для громадян РФ за службу в збройних силах "країн-агресорів".
news-image

Про це повідомляє російське видання «Известия», передає «Єдність».

Повідомляється, що депутат Держдуми Євген Федоров готує до осінньої сесії проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу РФ. Зокрема, законодавець пропонує до ст. 275 КК РФ «Державна зрада» інтегрувати нове положення, яке передбачатиме для громадян Росії покарання за службу в збройних формуваннях тих країн, які застосували щодо РФ, її громадян і компаній санкції чи інші дискримінаційні заходи.

Щоб не підпасти під кримінальне переслідування на батьківщині, російським військовим легіонерам доведеться звільнитися з армій держав, які ведуть агресивну політику щодо Росії.

Ми опрацьовуємо питання зміни ст. 275 КК РФ, що стосується державних злочинів і регламентує відповідальність за надання фінансової, матеріально-технічної, консультаційної чи іншої допомоги іноземній державі. Поняття «інший» ми вирішили конкретизувати ще одним окремим рядком, що стосується служби наших громадян у збройних формуваннях, включаючи і недержавні, наприклад військові компанії держав, діяльність яких спрямована проти безпеки РФ, - зазначив Федоров.

За його словами, країнами, діяльність яких спрямована проти Росії, на сьогодні є ті, які вводять санкції проти РФ.

Для цього виду злочинів ми плануємо встановити термін позбавлення волі 10 років, хоча сама стаття передбачає терміни від 12 до 20 років. Якщо держава приймає рішення вести агресивну політику проти РФ, то служба громадян РФ у збройних формуваннях цієї держави або в його приватних військових компаніях прирівнюється до держзраді, - підкреслив Федоров.
Читайте також: Росія знову проти справедливості у справі падіння Боїнга