Суспільство
27 липня 2015
За соцопитуванням більшість росіян звинувачують Україну в трагедії "Боїнга"
44% росіян вважають, що відповідальність за загибель людей на борту збитого над Донбасом "Боїнга" лежить на українських військових.
news-image

Про це свідчать дані опитування російського "Левада-центру", передає «Єдність»

41% росія також звинувачують уряд України, що продовжує бойові дії на сході країни. 17% респондентів поклали відповідальність за конфлікт на США.

Росію ж звинуватили лише 2%.

Також росіяни висловилися щодо можливості створення трибуналу з розслідування причин авіакатастрофи. 47% позитивно поставилися до цієї ідеї. Не підтримали пропозицію 19% опитаних. А ще третина не змогла дати відповідь.

Раніше стало відомо, що голосування в Раді Безпеки ООН щодо проекту резолюції про створення трибуналу, запропонованому Малайзією та підтриманому Нідерландами, Україною і Австралією, призначене на 29 липня.

Російська влада вже розкритикували намір розпочати трибунал з розслідування обставин катастрофи "Боїнга", а президент Путін прямо висловився проти цієї ініціативи.

Нагадаємо, літак Боїнг-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області України 17 липня минулого року. Загинули всі 298 людей на борту.

Читайте також: Росія знову проти справедливості у справі падіння Боїнга