Війна
28 липня 2015
Вчора під Щастям були бойові зіткнення - Тимчук
Керівник групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук повідомив, що вчора в районі міста Щастя було зафіксовано активні бойові зіткнення.
news-image

Про це він написав у регулярному звіті у Facebook, передає «Єдність».

З 7.40 до 15.00 вчорашнього дня (26.07.2015) в районі н.п.Счастье фіксувалися активні боестолкновения. Зокрема, тактична група бойовиків (чисельністю до роти) при підрозділи 82-мм мінометів здійснювала спроби штурму позицій сил АТО. Після відкриття вогню у відповідь з боку українських військ група бойовиків відійшла на вихідний рубіж, проте незабаром продовжила атаки за підтримки 3 танків, - повідомив Тимчук.

За його даними, усі спроби штурму були відбиті силами АТО. Також повідомляється, що у ході бойових зіткнень противник здійснював спроби інфільтрації своїх ДРГ. Після провалу спроб штурму, противник продовжував вести вогонь по позиціях українських військ з стрілецького озброєння, 82-мм мінометів і гранатометів (також зафіксовано відкриття вогню із зенітних установок ЗУ-23-2).

Дмитро Тимчук також зазначив, що «демілітаризація буферної зони» на Донбасі з боку російсько-терористичних військ в реальності являє собою колишнє активне застосування важких озброєнь - 120-мм мінометів, 122-мм і 152-мм ствольної артилерії, бронетехніки".

За спостереженнями групи "Інформаційний спротив", противник продовжує вести активні розвідувальні дії і намагається розв'язати в тилах сил АТО диверсійно-терористичну («мінну») війну силами ДРГ.

Одночасно відзначається зменшення кількості засідок - ДРГ з місцевих бойовиків і групи СпН ГРУ ГШ ЗС РФ, що намагаються проникнути в тактичний тил сил АТО з метою розвідки і мінування місцевості, застосовують зброю в основному в разі свого виявлення.

Читайте також: Бойовики обстріляли з мінометів Луганську ТЕС, частина області лишилася без світла