Події
29 липня 2015
Санкції та відповідальність від солдата до голови держави - опубліковано проект резолюції РБ ООН
Проти країн, які не виконують вимоги резолюції, будуть застосовувати силу і санкції, а відповідальність за збиття Боїнгу понесуть усі, причетні до катастрофи.
news-image

Як повідомляє «Єдність», згідно з документом, головною метою представленого Малайзією проекту резолюції про трибуналі є покарання осіб, відповідальних за знищення в Донецькій області малайзійського Boeing 777.

У проекті резолюції наголошують, що катастрофа літака "становить загрозу міжнародному миру і безпеці" та повинна бути ретельно розслідувана.

Автори документа закликають усі країни надати повну підтримку розслідуванню, як сказано у резолюції Ради безпеки ООН від 21 липня 2014 року, де прописано вимогу закликати до відповіді усіх причетних до катастрофи.

"Створення міжнародного трибуналу буде ефективною гарантією незалежного та неупередженого процесу щодо встановлення відповідальних", - підкреслюють автори в тексті резолюції.

У статуті трибуналу сказано, що він дозволяє застосувати санкцій і сили відносно країн, що не виконують вимоги резолюції.

Згідно з документом, суд буде складатися з трьох органів: палат суддів, прокурора та канцелярії. Вердикти будуть виносити троє суддів.

В апеляційній палаті ж буде п'ять чоловік. Призначатися судді повинні на п'ять років генсеком ООН за поданням країн-членів організації.

Читайте також: Перед голосуванням по трибуналу Путін подзвонив прем'єрові Нідерландів