Події
29 липня 2015
Росія проти справедливості
На черговому засіданні представник Російської Федерації ветував створення міжнародного трибуналу.
news-image

Під час засідання Ради безпеки ООН не вдалося ухвалити резолюцію про створення міжнародного трибуналу, передає «Єдність».

Слід нагадати, що раніше повідомлялося про створення міжнародного трибуналу для розслідування аварії Боїнгу над Донбасом.

11 дипломатів погодилося з пропозицією малайзійців, троє - утрималося. І тільки Росія у черговий раз проголосувала проти. Оскільки, РФ постійний член Радбезу ООН і має право вето, рішення не було ухвалено.

Представник Малайзії заявив, що будуть розглядатися інші варіанти розслідування трагедії.

 

Як повідомляється, у тексті резолюції було вказано, що до кримінальної відповідальності будуть притягнено не лише тих людей, які безпосередньо скоїли злочин. Також, відповідальності не вдасться уникнути й тим, хто вчиняв протиправні дії "за допомогою іншої людини" або "віддавав накази, підбурював або схиляв" до цього.

Також, у документі зазначено, що судочинство може здійснюватися заочно, тобто без присутності звинувачених.

Трибунал повинен складатися з трьох головних органів: палат суддів (одна з них займеться досудовим розглядом, друга - власне судовим процесом, третя - можливими апеляціями), прокурора і канцелярії. Рішення повинні виносити троє суддів. До складу апеляційної палати ввійде п'ять осіб. Призначатися судді повинні на п'ять років генсеком ООН за поданням країн-членів організації.

Максимальний можливий термін покарання за підсумками розгляду справ можуть стати 30 років в'язниці або довічне ув'язнення.