Україна
30 липня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі: трибунал по авіакатастрофі малайзійського Боїнга, пошук тіл загиблих та санкції проти Росії.
news-image

Росія заблокувала резолюцію ООН по трибуналу щодо Боїнга.

Російська Федерація заблокувала резолюцію Ради Безпеки ООН про створення трибуналу по авіакатастрофі малайзійського Боїнга на Донбасі.

"За" проект резолюції висловилися 11 держав СБ ООН, "проти" висловилася Росія, утрималися представники трьох держав. Через те, що Росія на правах постійного члена РБ ООН висловилася "проти, резолюція не була прийнята.

 

Економічну "не" підтримку Росії було підтримано ще кількома країнами ЄС.

Чорногорія, Албанія, Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія та Україна підтримали продовжені економічні санкції щодо Росії.

«Країни-кандидати (в члени ЄС - УНІАН) Чорногорія та Албанія, а також члени Європейської асоціації вільної торгівлі Ісландія, Ліхтенштейн та Норвегія, члени Європейської економічної зони, а також Україна приєднуються до цієї заяви. Вони забезпечать відповідність їх національної політики рішенням Ради », - йдеться в повідомленні.

 

"Чорний тюльпан" відновив пошук тіл загиблих українських військових.

Волонтерська організація "Чорний тюльпан" відновила пошук тіл загиблих бійців у зоні АТО.

За словами волонтера, "Чорний тюльпан" отримав кошти на ремонт автомобілів та інші потреби. Зараз вони працюють у Вуглегірську.

Ярослав Жилкін додав, що отримані від громадян кошти скоро закінчаться, "а знову ходити з простягнутою рукою - набридло".

 

Експерти говорять, що знайшли крило зниклого малайзійського літака.

Експерти з авіаційної безпеки заявили про наявність "високого ступеня впевненості" в тому, що знайдений на французькому острові Реюньон в Індійському океані фрагмент крила літака міг належати зниклому в минулому році малайзійському Boeing.

Як повідомив американський чиновник на умовах анонімності, фахівці ідентифікували уламок як закрилок від задньої крайки крила Boeing.

У свою чергу, французький чиновник підтвердив у середу, 29 липня, що на місце виявлення виїхали представники правоохоронних органів для проведення вивчення уламка.  Уламок був знайдений на узбережжі острова Реюньон в середу вранці. Як зазначається, якщо уламок дійсно виявиться фрагментом зниклого Boeing, то це буде першим великим проривом у пошуках безслідно зниклого лайнера.

Boeing, що слідував рейсом MH370 з Куала-Лумпура в Пекін, зник з екранів радарів в ніч на 8 березня минулого року. На його борту перебували 12 членів екіпажу і 227 пасажирів з 14 країн, в основному громадяни Малайзії та Китаю. В кінці січня 2015 року всі вони офіційно були визнані загиблими. Передбачається, що літак впав у воду в південній частині Індійського океану.