Політика
30 липня 2015
Кім Чен Ин готується до війни зі США і Південною Кореєю
Лідер КНДР Кім Чен Ин був присутній на навчаннях ВПС народної республіки, які назвав "підготовкою до війни зі США і Південною Кореєю".
news-image

Про це повідомило агентство ЦТАК, передає «Єдність» з посиланням на ТАРС.

Кім Чен Ин зробив цю заяву за підсумками візиту на військову базу Кальмі недалеко від портового міста Вонсан на східному узбережжі країни.

Тренування, яке ЦТАК назвав "військово-повітряними змаганнями", було проведене з нагоди 62-ї річниці підписання угоди про перемир'я за підсумками Корейської війни 1950-1953 рр.

Цей конкурс "повинен здійснити радикальний поворот у навчаннях, спрямованих на підготовку до війни, повної бажання звести рахунки з американськими імперіалістами і групою південнокорейських маріонеток, які, будучи охопленими проамериканською психопатією, розпалюють протистояння між співвітчизниками", цитує ЦТАК лідера КНДР.

Начальник північнокорейського Генштабу Рі Ен Гіль, також присутній на показових виступах льотчиків, у своїй промові зазначив, що Корейський півострів зараз перебуває на межі війни, що за масштабами не поступається конфлікту 65-річної давності. Він також звинуватив США і Республіку Корею у "брехні" і нагнітанні "військової істерії".

ЗМІ не повідомляють, коли саме відбулися навчання. Нагадаємо, річниця закінчення Корейської війни відзначається 27 липня.

Читайте також: Росія, Китай, КНДР та Іран спонсорують хакерські атаки на установи США