Суспільство
30 липня 2015
Шахраї через мережу інтернет ошукали близько тисячі українців, продаваючи їм фальшиві пігулки для схуднення (фото)
Зловмисники заробили протягом року понад мільйон гривень.
news-image

Як повідомили у прес-службі УМВС України у Вінницькій області, жертвами зловмисників стали близько тисячі мешканців України, які вирішили схуднути за допомогою пігулок, передає «Єдність».

Аптечні заспокійливі засоби вартістю до 50 гривень правопорушники перепаковували у заздалегідь виготовлені коробки та блістери з назвою препарату для схуднення. Продавали їх по 500 гривень через Інтернет-сайти.

Протягом року на довірливих громадянах затримані заробили понад мільйон гривень.  

Як розповів т.в.о. начальника УМВС України у Вінницькій області Олександр Глянько, групу зловмисників у складі трьох чоловік оперативники затримали у квартирі, яку вони винаймали, як офіс, в центрі м. Вінниці.

Усі затримані місцеві жителі віком до 30 років. Злочинні дії чоловіків правоохоронці документували більше року. Для цього були задіяні працівники управління боротьби з кіберзлочинністю Міністерства внутрішніх справ та обласної міліції Вінниччини.

Під час проведення санкціонованого обшуку у офісі та помешканнях кожного з учасників угрупування оперативники вилучили понад 6 тисяч упаковок для перепакування препарату та заспокійливі засоби, - йдеться в повідомленні відомства.

Слідчим відділом міліції розпочато кримінальне провадження за за ч. 4 ст.190 КК  України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). За таке правопорушення затриманим загрожує покарання  до  12  років позбавлення волі з конфіскацією майна.