Події
30 липня 2015
Прем'єр Австралії: "Рішення Росії ветувати резолюцію обурює кожного"
Рішення ветувати резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу по факту збивання рейсу MH17 підсилює підозри, що Росія покриває злочинців і продовжує порушувати суверенітет України.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Австралії Тоні Еббот, коментуючи вчорашнє засідання Ради безпеки ООН.

Еббот підкреслив, що він, як і усі інші представники країн радбезу ООН,  обурені вчинком Росії.

Тим самим РФ знехтувала право сімей загиблих встановити справедливість і покарати винних у катастрофі, - сказав політик. - Разом з Нідерландами, Малайзією, Бельгією та Україною ми вимагали, щоб відбулося правосуддя і був створений трибунал. Наш проект був спрямований на те, щоб перетворити забезпечення правосуддя в конкретні дії.
Вето Москви посилює цей злочин. Не може бути виправдань з боку Росії. Необхідно зневажливо поставитися до цього вето. Росія насміхається над своїми зобов'язаннями покарати винних. Винні, ймовірно, вважають, що так їм вдасться сховатися за рішенням Москви і уникнути відповідальності.

Втім, за словами голови уряду Австралії, справедливість все одно восторжествує. Австралія зробить все можливе, щоб винні в цьому варварському нападі були покарані.

Відтепер міжнародна спільнота прийматиме рішення про альтернативний механізм для покарання вбивць.

Читайте також: Україна та міжнародні партнери переходять до плану "Б" після ветування проекту резолюції ООН по Боїнгу