Арнольд Шварценеггер сьогодні святкує день народження
"Термінатору" виповнилося 68.
news-image

Всесвітньо відомому терминатору сьогодні виповнилося 68 років. Як повідомляють іноземні ЗМІ,  актор свій день народження відзначає на знімальному майданчику, передає «Єдність».

Арнольд Алоїс Шварценеггер народився 30 липня 1947 неподалік від австрійського міста Грац. Він з дитинства займався спортом, грав у футбол, в юності захопився бодібілдінгом, розповідає портал "Календар подій".

У 1968 році Шварценеггер переїхав в Америку і через два роки посів перше місце в конкурсі «Містер Олімпія» в Нью-Йорку. Його перший фільм «Геркулес в Нью-Йорку» (1970 р) пройшов практично непоміченим. У 1976 році починаючий актор знявся в картині «Залишайся голодним», за роль в якій отримав престижну кінонагороду «Золотий Глобус».

В першу чергу Шварценеггер став відомий як актор бойовиків. Він знявся в таких відомих фільмах, як «Конан-варвар», «Командос», «Хижак». У 1984 році він отримав роль у фільмі Джеймса Кемерона «Термінатор», який став лідером прокату в багатьох країнах. А потім знявся і в його продовженнях. 

У 1990 році Джордж Буш призначив Шварценеггера керівником Президентської ради по спорту і охорони здоров'я.

У 2003 році актор знявся у фільмі «Термінатор-3: Повстання машин», після якого він повністю присвятив себе політичній кар'єрі. У цьому ж році він переміг на виборах на пост губернатора Каліфорнії на якому працював до 3 січня 2011 року.

Крім успішної акторської та політичної кар'єри, Шварценеггер не менш успішний і в бізнесі. Вже до 30 років він став мільйонером. Сьогодні серцевиною його фінансової імперії є компанія Oak Productions, через яку проходять відрахування від кіностудій, відсотки з продажу коміксів і відеоігор. Він є власником активів на 200 млн доларів.

Арнольд Шварценеггер прожив 25 років у шлюбі з дружиною - журналісткою Марією Шрайвер, яка є племінницею Джона Ф. Кеннеді. У цьому шлюбі народилося четверо дітей. У травні 2011 року, всього через два тижні після срібного весілля, Арнольд Шварценеггер оголосив про розрив шлюбу.

Після відходу з поста губернатора Каліфорнії, він вирішив повернутися в кіно. Серед останніх робіт актора - ролі в картинах: «Нестримні 2» (2012 р), «Повернення героя» (2013), «План втечі» (2013), «Саботаж» (2014).

Сьогодні Арнольд Шварценеггер продовжує свою успішну кінокар'єру.

Читайте також: Макаревич, Шварценеггер, Клуні, Джаред Лето - у Мінкульті склали "білий список" діячів культури