Київ
31 липня 2015
Кличко пообіцяв, що реконструкція Поштової площі закінчиться до Дня Незалежності
Столична влада планує додатково настелити газони та озеленити територію.
news-image

До Дня Незалежності Поштова площа буде повністю облаштована і в столиці з'явиться новий громадський простір - місце відпочинку на набережній Дніпра. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції стану реконструкції пішохідної зони відпочинку на Поштовій площі, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу Віталія Кличка.

Тут побудована фактично нова площа, якої раніше не було. До Дня Незалежності буде відкритий громадський простір з унікальним фонтаном, зеленою зоною, сучасний, комфортний, де кияни зможуть гарно провести час з дітьми і родиною, відпочити, спуститися на набережну Дніпра.

Передбачені пандуси для людей з обмеженими можливостями, а також спеціальні заїзди для велосипедистів. Реконструкція Поштової площі - це один з кроків, який дозволить зробити наше місто сучасним і водночас не втратити його ідентичності та самобутності, - зазначив Віталій ‪‎Кличко‬.

Мер також відзначив, що надходить багато прохань, щоб ця площа була більш зелена. Тож столична влада планує додатково настелити газони та озеленити територію.

Віталій Кличко розповів, що бюджетна частина проекту буде завершена до Дня Незалежності, водночас, тривають роботи інвестора з будівництва торгового центру з музефікацією унікальних знахідок середньовічного Києва.

Тривають консультації щодо облаштування музейної частини комплексу, де кияни будуть знайомитися з історією і стародавніми будівлями, які були на цьому місці багато віків тому. Всі археологічні розкопки триватимуть під площею, - зазначив ‪‎мер ‬Києва. 

Кличко відзначив, що реконструкція Поштової площі разом з будівництвом транспортної розв'язки, яку запустили рік тому, коштувала бюджету Києва 427 млн грн за цінами 2013 року.

Читайте також: Кличко домовився з представниками «Асоціації мобільних кав’ярень»