Суспільство
31 липня 2015
Британія закриває Ла-Манш через мігрантів (фото та відео)
Великобританія не буде надавати притулок мігрантам у Кале, котрі намагаються потрапити до країни через тунель під Ла-Машнем.
news-image

Про це заявив прем'єр-міністр Британії Девід Кемерон, передає «Єдність».

Своє повідомлення Кемерон оголосив під час дипломатичного турне країнами Південно-Східної Азії. Після того, як сотні мігрантів у черговий раз спробували потрапити на територію вантажного терміналу. Цей термінал здійснює сполучення між французьким Кале і територією Британії через тунель під протокою Ла-Манш.

Як відомо, сотні мігрантів, котрі бажають потрапити до Британії третю ніч здійснюють збори біля огорожі вантажного терміналу у Кале.

Для посилення охорони терміналу французька влада розмістила 120 поліціянтів. 

Також, Тереза Мей, міністр внутрішніх справ Британії повідомила, що для захисту у французькому Кале необхідно встановлювати нові огорожі.

Один з операторів транспортних перевезень повідомляє, що в ніч на понеділок понад 2000 мігрантів намагалися потрапити до термінала, у вівторок їх кількість зменшилася до 1500.

Згодом, у середу мігранти намагалися здійснити масштабну спробу штурму, котру вдалося утримати поліції.

Як повідомляється, під час однієї зі спроб перетнути кордон загинув молодий громадянин Судану. Не зважаючи на це, мігранти не полишають спроб потрапити до тунелю.

Такі події у Ла-Манш провокують затори з легкових та вантажних автомобілів.