Україна
1 серпня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі: ситуація в зоні АТО, транш для України та повторний розгляд питання про трибунал.
news-image

Бойовики продовжують застосовувати тактику «випаленої землі».

Протягом ночі в зоні АТО ситуація залишалася напруженою - противник збільшив кількість обстрілів позицій українських військ поблизу Донецька та на Артемівському напрямку.

На Артемівському напрямку о 19-й та 21-й годині російсько-терористичні війська обстрілювали з танків селище Миколаївка. Також, продовжуючи застосовувати тактику «випаленої землі», бойовики з мінометів ведуть вогонь по мирних населених пунктах. Близько десятої години вечора злочинці обстріляли житлові будинки у Верхньотроїцькому та Авдіївці.

Після опівночі – 1 серпня, вогнева активність противника із застосування практично усіх видів зброї продовжилась на Донецькому напрямку.

 

Частина траншу МВФ для України піде на сплату боргів за газ.

Частина другого траншу для України від МВФ піде на сплату боргів за газ.

Про це в ефірі 5 каналу заявив віце-прем'єр України Геннадій Зубко.

"Частина (траншу) піде на підтримку і фінансову стабілізацію фінансової системи України. Частина піде на виплату, в тому числі і за газ, і борги попередніх періодів", - сказав Зубко.

Віце-прем'єр додав, що транш МВФ йде як макрофінансова допомога, розпорядником коштів буде Міністерство фінансів України.

 

РФ погрожує знову заблокувати резолюцію про створення трибуналу по MH17 під час повторного голосування.

Повторний розгляд у Раді Безпеки ООН пропозиції про створення трибуналу по катастрофі малайзійського Boeing MH17 на Сході України призведе до такого ж результату, як і перше голосування, в ході якого Росія застосувала вето.

Про це заявив постійний представник РФ при всесвітній організації Віталій Чуркін.

"По засобам інформації пройшла заяву міністра закордонних справ України про те, що вони, нібито, просто через кілька місяців знову повернуться з тим же продуктом. Але це, як здається, був би абсолютно несерйозний підхід, оскільки був би той же самий результат", - сказав Чуркін.

 

Геращенко розповів про переваги соцмереж у роботі МВС.

Народний депутат України і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що є статистика щодо кількості загиблих від злочинів та вбивств на 100 тисяч жителів.

"З цими цифрами ми ще далеко не у лідерах у світі. У людей чимало зброї на руках. Я думаю, ми цю злочинність зупинимо.",- заявив Геращенко.

На його думку, зріст злочинності у цьому році пов'язаний з важкою соціально-економічною ситуацією через війну у країні.

"Що стосується яскравого випадку у харківському супермаркеті – відбулась п'яна сварка, у результаті якої чоловік відстрілювався пістолетом – винний вже затриманий. Ним виявився водій однієї з військових частин. Він сказав, що захищався. Але він міг вистрелити в повітря, а вистелив на поразку – людина загинула.",- наголосив він.

Також Геращенко зазначив, що завдяки соціальним мережам зараз дуже легко знайти злочинців.

"Аби суспільство було більш безпечним, варто вводити патрулі, які на прикладі Києва показали себе дуже ефективно і приїздять на місце події за 4-6 хвилин. В Україні 90 % злочинів такого роду як вбивство, стаються на побутовому рівні: у кого є пістолет – той і стріляє.",- зазначив нардеп.