Київ
1 серпня 2015
Оновлення особового складу зачепило і Держприкордонслужбу
Відомство повідомляє, що подати заявку може кожен охочий.
news-image

Державна прикордонна служба 1 серпня оголосила конкурс анкет, передає «Єдність».

Заявки будуть приймати від військовослужбовців, котрі хочуть взяти участь у створенні підрозділу на основі одного з КПП міста Київ.

За інформацією, для відбору у першій хвилі допускаються лише чинні прикордонники віком 20-35 років. Головною вимогою до кандидатів є базова або повна вища освіта, вільне володіння іноземними мовами та хороша фізична підготовка.

Прийняття конкурсних заяв здійснюється з 1 по 20 серпня.

Відібраних вступників буде направлено на проходження курсу підготовки на базі навчального центру Держприкордонслужби у Черкаській області.

Як повідомляється, до наступних етапів відбору можуть бути допущені усі громадяни України, котрі відповідають поставленим вимогам.

Також, у відомстві пояснили, що після першого етапу відбудеться зміна особового складу підрозділів, котрі працюють в аеропортах Жуляни й Гостомель.

Щодо грошового забезпечення можна сказати наступне: особа, котра буде допущена до виконання службових обов'язків буде отримувати не менше 8 тисяч гривень. Також передбачається система преміальних винагород.

У відомстві пояснили, що таким чином вони планують повністю реформуватися.

Персонал нових підрозділів залишиться в статусі військовослужбовців і буде користуватися усіма передбаченими законодавством пільгами та соціальними гарантіями.