Київ
3 серпня 2015
Вночі на Хрещатику злочинець за 10 хвилин напав на двох перехожих
По «гарячим слідам» поліцейські затримали 36-річного рецидивіста.
news-image

Вночі до пішого наряду поліцейських звернувся громадянин Італії. Чоловік розповів, що приблизно 20 хвилин тому на вулиці Хрещатик невідомий під погрозою ножа відібрав у нього гроші,  повідомили у прес-службі ГУМВС України в м. Києві, передає  «Єдність».

Наряд викликав оперативну групу Шевченківського райуправління міліції. Коли на місці працювала слідчо-оперативна група, до неї звернувся ще один потерпілий з аналогічною заявою.

Потерпілі надали правоохоронцям одні й ті ж самі прикмети нападника.

В обох випадках чоловіки прогулювалися по Хрещатику. Потім відпочивали на лавочці. До кожного з них підійшов незнайомець та попросив грошей. На негативну відповідь злодій дістав ніж. Розмахуючи ним перед обличчям потерпілих, змусив тих віддати гроші.

У 31-річного іноземця нападник забрав 30 гривень, у 21-річного киянина – 10, - йдеться в повідомленні прес-служби.

Прикмети злочинця одразу повідомили всім пішим нарядам та автопатрулям.

Поки слідчо-оперативна група отримувала заяви від потерпілих, нападника затримали.

У чоловіка вилучили відібрані гроші та канцелярський ніж. У подальшому правоохоронці встановили, що затриманий 36-річний киянин у 2008 році був засуджений до 7-ми років ув’язнення за вчинення розбійного нападу.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 КК України (розбій). За 40 гривень, які відібрав нападник, йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Читайте також: МВС опублікувало відео з місця вбивства у харківському супермаркеті (відео)