Події
3 серпня 2015
Мосійчук звинуватив дружину судді Конституційного суду у тероризмі
На минулому тижні Конституційний Суд підтримав ініціативу Петра Порошенка, "освятивши" внесення змін до головного Закону України - Конституції. Ці зміни, за словами представника Радикальної партії, передбачають особливий статус Донбасу і по суті узаконення "ЛНР" та "ДНР".
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це Ігор Мосійчук написав на своїй сторінці у Facebook. 

За словами нардепа, серед представників поважного органу, який підтримав ці зміни був один з нелюстрованих представників луганського клану бандитів Януковича - Михайло Запорожець.

Член Радикальної партії заявив, що суддя входив до списків усіх відповідних видань як один з найбагатших суддів країни, а значну роль у його кар'єрному рості відіграла його дружина - Ірина Запорожець.

Вона довгий час обіймала посаду очільниці Головного управління юстиції Луганської області.

Мосійчук звернувся до представників правоохоронних органів, та задав їм питання, чому у такому відповідальному органі як Конституційний Суд працює людина, дружина якого займає впливову посаду серед терористів "ЛНР".

Чомусь ані СБУ, ані Петро Порошенко, ані судді конституційного суду не звертають увагу на те, що дружина цього нелюстрованого екс-регіонала зараз є впливовою особою у бандформуванні "ЛНР", - відзначив Мосійчук. - Навесні минулого року Ірина Запорожець разом з іншими представниками бандформування "партія регіонів" увійшли до керівного складу луганських терористів. Зараз вона в терористичній організації "ЛНР" обіймає посаду "заступник міністра юстиції". Чомусь цей факт не цікавить українських правоохоронців. І я сумніваюсь, що Петро Порошенко не знає про цей факт. Гадаю, що він навпаки використовує це для тримання Запорожця на гачку: за старі злочини, хабарі та обслуговування режиму Януковича, як і за дружину-ватницю, цинічний кондитер отримав одного з найлояльніших до себе суддів Конституційного Суду. 

Крім того, він заявив, що буде готувати депутатський запит з вимогами пояснення бездіяльності силових структур щодо "наявності агента впливу Кремля та терористів на такій впливовій посаді".

Читайте також: Мосійчук неприємно вражений тим, що побачив на Херсонщині