Інтернет
3 серпня 2015
Новий Windows 10 слідкує за тобою - IT-фахівці
Заводські настройки агресивні по відношенню до користувача: система може читати пошту, зберігати історію місцеположення і «по необхідності» отримувати доступ до конфіденційних даних.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на російські «РИА-Новости».

ОС здатна читати електронну пошту, отримувати доступ до контактів і нотаток календаря, а новий вбудований браузер Edge (він прийшов на зміну Internet Explorer) підбирає рекламу на основі зібраної про користувача інформації.

Я сильно здивувався, дізнавшись про те, що система збирає такий обсяг персональних даних. Вона також хоче зберігати історію і збирати поточну інформацію про місцезнаходження користувача, причому дані може використовувати не тільки Microsoft, але і« довірені партнери, - стверджує веб-розробник Джонатан Порт.

Інший експерт, Алек Міер, додає, що в ліцензійній угоді ОС є пункт, за яким Microsoft буде зберігати дані, що містять конфіденційну інформацію користувача, і отримає доступ до них, коли визнає це необхідним.

Як стверджують експерти по софту з блогосфери, заводські налаштування приватності в операційній системі агресивні по відношенню до користувача за замовчуванням і, щоб змінити їх, необхідно знайти потрібне вікно серед десятків інших і скористатися зовнішнім веб-сайтом.

Читайте також: Сьогодні Microsoft запускає у продаж нову Windows 10