Події
3 серпня 2015
До мережі потрапили ексклюзивні кадри з Іловайського котла (ВІДЕО)
Журналіст Ростислав Шапошников, який провів тиждень всередині "Іловайського котла" та ховався разом із солдатами в окопах від мінометних обстрілів і "Градів", зі своєю відеокамерою став свідком всього, що відбувалося в Іловайську.
news-image

Як повідомляє ,«Єдність» у місто, не ховаючись, зайшли регулярні війська РФ, йдеться у програмі "Секретні матеріали".

Журналіст Ростислав Шапошников повернувся додому без автомобіля, телефону, відеокамери і ноутбука, але живий. До мережі потрапили його ексклюзивні зйомки з Іловайська, зроблені з 24 по 31 серпня.

Чоловік приїхав до Іловайську, на той момент контрольованого українськими батальйонами і військовослужбовцями. Перед солдатами поставили задачу зачистити Іловайськ від озброєних бойовиків. Втім, через декілька годин він опинився у котлі.

Поки в Києві йде парад, ми знаходимося тут на передовій і, як кажуть солдати, ми сидимо: ні техніки, ні нормального озброєння, ні людей, - казав журналіст на камеру. - Дуже багато вбитих. Звичайно, це просто кошмар. Це не передати словами, ми всю ніч просиділи в окопі. Чули, як машина вибухала і горіла. Слава Богу, що ми живі залишилися після цієї ночі".

Разом із добровольцями з батальйонів журналіст жахався методам ведення неоголошеної війни і розповідав, як досвідчені воїни носили з собою ікони і зізнавалися, що навіть в Афгані так не воювали.

Читайте також: Російські військові обстріляли позиції ЗСУ дуже дорогими ракетами "Краснопіль"