Суспільство
4 серпня 2015
Міліціонер і повія «розводили» водіїв на автодорозі Харків - Київ
У Харківський районний суд направлено обвинувальний акт за фактом вимагання майна за нерозголошення відомостей, грабежу і самовільного присвоєння владних повноважень.
news-image

Співробітник міліції, його товариш - екс-міліціонер і жінка легкої поведінки організували злочинну групу для вимагання грошей у водіїв-любителів "полунички", передає  «Єдність» із посиланням на Городской дозор.

Впродовж червня 2013- грудня 2014 рр. вони вчинили 8 епізодів вимагання грошових коштів у громадян на автодорозі Харків-Київ.

Жінка підшукувала клієнтів для надання інтимних послуг. Інші учасники змови представлялися міліціонерами і "затримували" повію, а у її клієнта вимагали гроші за непритягнення до відповідальності і нерозголошення особистих даних. 

 

В окремих випадках факт отримання інтимних послуг фіксувався на відео. Збереження таємниці оцінювали від 500 до 5 тис. доларів США, - розповів заступник начальника управління прокуратури області Нвер Антонян.

Співробітники прокуратури області та УБОЗ ГУМВС в області затримали зловмисників у грудні минулого року під час отримання 18 тисяч гривень від чергової жертви.

Учасникам злочину загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Екс-міліціонеру інкримінується вимагання майна за нерозголошення відомостей (ч. 4 ст. 189 КК); самовільне присвоєння владних повноважень (ч. 1 ст. 353 КК). Міліціонеру - вимагання майна за нерозголошення відомостей (ч. 4 ст. 189 КК); грабіж (ч. 2 ст. 186 КК України).

Жінці, яка надавала інтимні послуги інкримінується вимагання майна за нерозголошення відомостей (ч. 4 ст. 189 КК України).

Читайте також: У Запоріжжі в одному із банно-оздоровчих закладів функціонував бордель