Суспільство
5 серпня 2015
Дочка Нємцова віддасть 700 тисяч євро на допомогу українцям
Коморовський та Валенса у Варшаві вручили Нагороду «Солідарності» Жанні Нємцовій.
news-image

Президент Польщі Броніслав Коморовський у Варшаві вручив Нагороду «Солідарності» журналістці, громадській діячці Жанні Нємцовій, дочці вбитого російського опозиціонера, передає «Єдність» із посиланням на Радіо Польща.

Про надання Нагороди «Солідарності» Жанні Нємцовій повідомив в середині липня очільник польського МЗС Ґжеґож Схетина. Він наголосив, що найстарша донька Бориса Нємцова зберігає традиції боротьби за кращу Росію, яку вів її батько.

Жанна Нємцова, окрім статуетки, отримала з рук діючого президента Польщі Броніслава Коморовського та голови Капітули нагороди Лєха Валенси фінансову премію у розмірі загалом близько мільйона євро. Більшу частину Жанна вирішила передати українцям.

Частина премії у розмірі 700 тисяч євро буде спрямована на благодійні проекти в країнах Східного партнерства. Такі умови цієї премії. Всі ці благодійні проекти будуть переважно фінансуватися в Україні, яка зараз страждає від жорстокої війни. Мова йде в першу чергу про підтримку сімей Небесної сотні. Це також ремонт шкіл і купівля обладнання в регіонах України, де багато переселених осіб, – повідомила лауреатка.

Крім того, з отриманих коштів Нємцова надасть підтримку кримськотатарському телеканалу ATR, і білоруському сайту Хартія'97.

Нагадаємо, цього року Польща вдруге вручає Нагороду «Солідарності». Її метою є підтримка поширення демократії, вшанування свободи та прав людини. Першим лауреатом минулого року став Мустафа Джемілєв.