Події
5 серпня 2015
У Чернівецькій області горів Банченський Свято-Вознесенський монастир (відео)
Вогнем знищено покрівлю будівлі, де виникла пожежа, речі господарського та домашнього вжитку.
news-image

Як повідомили у прес-службі ДСНС України у Чернівецькій області, 4 серпня о 17:47 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу на території Банченського Свято-Вознесенського монастиря, який знаходиться в селі Банчени Герцаївського району, передає «Єдність».

Загорання сталося в триповерховому гуртожитку (келії) для проживання монахів. Пожежа виникла в одній з кімнат на третьому поверсі будівлі, звідки по дерев’яних конструкціях споруди перекинулася на горище. Люди помітили пожежу вже тоді, коли полум’я поширилося на все горище і охопило площу 400 кв. м, - йдеться в повідомленні прес-служби.

Складність пожежі полягала в тому, що в конструкціях покритті будівлі було багато дерев’яних елементів, через що вогонь поширився на значну площу. Окрім цього, до місця виникнення пожежі був ускладнений під’їзд, тому рятувальникам довелося прокладати рукавні лінії на значну відстань.  

О 19:09 рятувальники локалізували пожежу. В 20:30 - ліквідували.

Вогнем знищено покрівлю будівлі, де виникла пожежа, речі господарського та домашнього вжитку.  

Завдяки діям пожежно-рятувальних підрозділів від знищення були врятовані гуртожиток та розташовані поруч 2 будівлі. Загиблих та травмованих на пожежі немає.

До ліквідації пожежі залучалися 10 одиниць техніки та 32 чоловіки особового складу. На даний час причина пожежі встановлюється. 

Читайте також: Сьогодні - День народження світлофора