Події
6 серпня 2015
У Донецьку місію ОБСЄ пікетують місцеві жителі
В Донецьку місцеві жителі пікетували готель, де розміщена штаб-квартира місії ОБСЄ, з вимогою проводити "об'єктивний моніторинг".
news-image

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на власних кореспондентів у Донецьку та Донецьке агентство новин, передає «Єдність» з посиланням на ВВС Україна.

Якби ОБСЄ моніторила об'єктивно, то давно на Донбасі вже був би мир. Найбільше вражає, що співробітники ОБСЄ нічого не говорять людям. Їхні відповіді на наші претензії зводяться до того, що вони будуть складати протоколи, - цитує російське агентство ТАРС одну з учасниць мітингу.

На фотографіях з пікету видно плакати з написами "Час відкрити очі", "Поки ви жируєте гинуть мирні люди" та напис на асфальті "Обережно! Сліпі спостерігачі". Також видно розмальовану жовтою фарбою машину організації.

Представники місії ОБСЄ після зустрічі з пікетувальниками пообіцяли відвідати Петровський район Донецька, Горлівку, Гірник, а також населені пункти Новоазовського району, повідомляє російське агентство "РИА Новости".

4 серпня спостерігачі ОБСЄ заявили про те, що вони зафіксували російських військовослужбовців 16-ї повітряно-десантної бригади з Оренбурга на території складу, де зберігалося важке озброєння, виведене із лінії зіткнення за умовами Мінських угод. У Кремлі цю інформацію назвали сумнівною.

Читайте також: ОБСЄ заявила про наявність російських десантників у Донбасі