Київ
7 серпня 2015
Столична міліція розпочала розслідування за фактом бійки на Голосіївському проспекті
Один із затриманих молодиків розповів, що дізнався про захід з мережі Інтернет.
news-image

У прес-службі ГУМВС України в м. Києві прокоментували бійку, що сталася вчора біля одного з будівельних майданчиків у Голосіївському районі столиці, передає «Єдність».

Як повідомлялося раніше, 6 серпня близько 20 год. на проспекті Голосіївському  сталася бійка між охоронцями будівництва, мешканцями прилеглих територій та групою активістів. 

З’ясовано, що до мирної акції біля будівництва по проспекту Голосіївському прибули близько 30 чоловік в балаклавах та однакових чорних футболках. Вони почали руйнувати паркан та намагались проникнути на територію будівельного майданчику.

 

По прибуттю правоохоронців молодики поводились агресивно, кидали каміння та застосовували палиці. У результаті цих подій два співробітники міліції отримали тілесні ушкодження, один правоохоронець госпіталізований з діагнозом закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку, забійна рана скроневої ділянки голови, - йдеться в повідомленні прес-служби.

Після сутички були затримані дві особи. Один із затриманих розповів, що працює охоронником на зазначеному будівельному майданчику. При собі він мав пристрій для вистрілу гумовими кулями та дозвіл на зброю. Чоловік розповів, що зробив кілька пострілів в гору, коли молодики почали поводитись агресивно та напали на працівників ОВС.

Другий доставлений до районного управління розповів, що приймав участь у акції разом з іншими не знайомими йому раніше молодиками. Про захід дізнався з мережі Інтернет. У хлопця вилучили 7 балаклав чорного кольору. Затриманих допитали, встановили їх особи та відпустили.

Слідчі та оперативно-розшукові дії тривають. Встановлюються інші учасники бійки.

Слідчим відділом Голосіївського райуправління столичної міліції розпочато два кримінальні провадження за статтями ч.4 ст.296 КК України (Хуліганство) – карається позбавленням волі на строк до чотирьох років  та  за ч.2 ст.345 КК України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Санкція другої статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.