Події
7 серпня 2015
Бойовики застосували реактивну артилерію, а з демілітарізованого Широкиного по ЗСУ працює снайпер
Вперше за півмісяця бойовики застосували реактивну артилерію.
news-image

Як повідомляє «Єдність», у зоні АТО бойовики вперше за останні два тижні застосували установки залпового вогню, а під Щастям активно працюють ворожі снайпери.

Про це повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Обстановка на території проведення АТО знову загострилася. Значно зросла кількість обстрілів на Донецькому та Луганському напрямках. Вперше за два тижні противник застосував реактивну артилерію, - зазначив Андрій Лисенко. - На луганському напрямку противник продовжує збройні провокації проти українських військових, що тримають оборону у Станиці Луганській."
 Бойовики відкрили вогонь ввечері, застосувавши гранатомети та міномети. Значно посилилися ворожі обстріли по Щастю: противник обладнав дві основні вогневі позиції на протилежному березі Сіверського Донця. Зокрема, вчора, після довгої перерви, ворог відкрив по наших позиціях вогонь з танків. Також під Щастям активно працюють ворожі снайпери".

За словами Лисенка, на західних околицях Донецька ситуація незмінна. Активні бойові дії тривають по всій лінії зіткнення від Авдіївки до Мар’їнки. 

Крім того, бойовики активізувалися на Маріупольскому напрямку. Противник обстріляв з артилерії позиції українських військових біля Новогригорівки - між Тельмановим та Волновахою.

Як повідомляють українські військові, що нещодавно відійшли від Широкиного, терористи займають позиції у місті, в якому стояли бійці ЗСУ. Так, у чотирьохетажній висотці зараз заліг снайпер бойовиків, який працює по захисникам України.

Читайте також: Білецький обурений поданням законопроекту про демілітаризацію Широкиного