Світ
8 серпня 2015
Буде відреставрований північний річковий вокзал Москви
Пам'ятник архітектури 1930-х років буде передано з федеральної власності у власність міста для подальшої реставрації.
news-image

Про це повідомив в ефірі однієї з радіостанцій заступник мера Москви з питань містобудівної політики й будівництва Марат Хуснуллін, розповідає «Єдність».

"Це шикарний пам'ятник, який абсолютно не працює. Наскільки я знаю, все оформлення місто візьме на себе, і ми доведемо його до ладу", - цитує Хуснуллін сайт Комплексу містобудівної політики й будівництва Москви.

Північний річковий вокзал був побудований у 1935-1937 роках шпиль будівлі прикрашала зірка, яка раніше перебувала на Спаській башті Московського Кремля. Куранти, встановлені на вежі вокзалу, були перевезені з Воскресенського собору Волоколамська. 

Північний річковий вокзал і парк навколо нього площею 40 га є об'єктами культурної спадщини регіонального значення. У 2010 році будівлю вокзалу закрили для відвідувачів і обнесли парканом, але ремонтні роботи не проводилися.

Навесні 2015 в держпрограмі «Розвиток транспортної системи Москви на 2012-2016 роки та на перспективу до 2020 року» з'явився пункт про реконструкцію вокзалу і порту, яку планується провести в 2015 і 2016 роках.