Події
10 серпня 2015
Лужков запропонував перетворювати санкційні продукти в електроенергію
Екс-мер Москви запропонував перетворювати санкційні продукти, що підлягають знищенню, для виробництва електрики і біогазу.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це колишній мер Москви заявив порталу "Новини".

Колишній голова міста вважає, що знищення продуктів - варварство, але з їх утилізації можна отримати користь для сільського господарства.

Будь-яку органіку можна переробити в електрику. Я отримував електрострум на переробці залишків сіна і соломи, гною від корів. Якщо використовувати гній від 1500 корів, додавати до нього ще залишки сіна, соломи, можна отримати стільки електроструму, що достатньо буде для освітлення корівника і роботи доїльного обладнання", - розповів Лужков.

Нагадаємо, у ідеї знищення продуктів з'явилося багато супротивників. Депутат Держдуми Андрій Крутов пропонував відправляти продукти, що потрапили під ембарго, на Донбас, а керівник проекту "МосЕко" Михайло Антонов закликав використовувати їх в якості добрив.

Крім того, більше 300 тисяч росіян підписали петицію за скасування указу і передачу продуктів нужденним, проте в Громадській палаті вважають продукти небезпечними.

Нагадаємо, з 6 серпня в Росії діє підписаний президентом Путіним указ, згідно з яким, продукти, заборонені до ввезення в країну, знищуються прямо на кордоні. Цей захід стосується ввезеної в Росію в обхід заборон сільгосппродукції, сировини і продовольства з країн, які ввели санкції проти російських громадян і компаній.

Читайте також: Російська влада, що знищує санкційни продукти, закупає собі "Дорблю" та "Рокфор"