Україна
10 серпня 2015
На День Незалежності по Хрещатику пройдуть зведені колони ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби
Кабінет Міністрів України затвердив план заходів з підготовки та відзначення 24-ї річниці незалежності України.
news-image

Кабмін затвердив план заходів з підготовки та відзначення 24-ї річниці незалежності України, передає  «Єдність» із посиланням на прес-службу Міністерства культури України, 

Зокрема, 23 серпня на Софійській площі у м. Києві відбудеться урочисте підняття Державного Прапора України за участю Президента України, керівників органів державної влади та відкриття виставки бойових прапорів частин Збройних Сил, Національної гвардії України, Держприкордонслужби, які брали участь в антитерористичній операції. Церемонія підняття Державного Прапора пройде також по всій Україні та у дипломатичних представництвах за кордоном.

Цього ж дня відбудеться поховання на території Парку Вічної Слави у м. Києві останків воїнів, що загинув під час проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, та перепоховання останків воїнів часів Другої світової війни.

У пам'ять про загиблих воїнів – захисників України буде оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання.

23 серпня у Національній опері України до Дня Державного Прапора буде проведений мистецький захід «Ніхто, крім нас».

У День Незалежності традиційно відбудеться покладення квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих осіб під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р., осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях.

На Хрещатику та Майдані Незалежності у м. Києві пройдуть зведені колони Збройних Сил, Національної гвардії України, Держприкордонслужби - “Парад Незалежності”, під час якого Президент України передасть представникам підрозділів (частин) бойові прапори.

24 серпня релігійним організаціям запропоновано провести молитви за Україну в храмах усіх конфесій, а також планується молитовний захід у Соборі Святої Софії Національного заповідника “Софія Київська”.

У Національній опері України заплановано проведення мистецького заходу “Європейська симфонія — Українській Незалежності”, присвяченого 24-й річниці незалежності України. Такий же захід відбудеться і на Хрещатику.

У День Незалежності заплановано оголошення конкурсу “Як зробити історію України цікавою для молоді”, підсумки якого підбиватиме журі з представників громадськості, зокрема молодіжних організацій, до 25-ї річниці незалежності України у 2016 році.

До Дня Незалежності та Дня Державного Прапора України будуть підготовлені документальні фільми, теле- та радіопередачі, телемости у різних регіонах України, присвячені історії державотворення та боротьби за незалежність України, подіям в Україні під час масових акцій громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р., та подвигу осіб, які брали безпосередню участь в АТО.

Крім того, розпорядженням Уряду передбачено додаткові заходи для надання державної підтримки борцям за незалежність України у XX столітті, родинам загиблих осіб, які брали участь у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р., осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях, а також особам, які стали інвалідами внаслідок участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р., антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях.

Читайте також: "Майдан - символ гідност та європейських цінностей" - МЗС продовжує проект до 24-ї річниці незалежності