Суспільство
11 серпня 2015
В американському місті Фергюсон запроваджений надзвичайний стан
У Фергюсоні триває надзвичайний стан - на тлі протестів, що проходять до річниці загибелі чорношкірого підлітка від рук поліцейського.
news-image

Ситуація загострилася після того, як ще один чорношкірий юнак отримав серйозні поранення у перестрілці з поліцією в неділю, повідомляє «Єдність» з посиланням на ВВС Україна.  До того пам'ятна акція на честь Майкла Брауна проходила мирно.

Цього разу 18-річному Тайрону Гаррісу висунули звинувачення у нападі на поліцію. Пізніше у понеділок поліція арештувала кількох протестувальників, які заблокували дорогу в районі місця проведення акції.

Свідки кажуть, що з натовпу кидали в поліцейських пляшки з водою, але повідомлень про насильство поки немає. Раніше поліція арештувала близько 50 людей, які влаштували сидячий протест біля головного суду міста Сент-Луїс. Інші протестувальники недовго блокували важливу автотрасу під час післяобідньої години пік. Серед них теж є затримані.

Губернатор штату Міссурі Джей Ніксон закликав людей не виходити за рамки мирного протесту.

Нагадаємо, 18-річного Майкла Брауна застрелив у серпні минулого року білий поліцейський. Суд виправдав останнього. Смерть підлітка викликала хвилю протестів щодо расизму і надмірного використання сили з боку правоохоронців.

Читайте також: У Фергюсоні змінили суддю через дискримінацію прав темношкірих