Політика
11 серпня 2015
Розширені санкції США проти РФ набули чинності
У Федеральному віснику уряду США опубліковано повний список фізичних і юридичних осіб, що підпали під розширені секторальні санкції проти Росії.
news-image

Як повідомляє «Єдність», таким чином набули чинності розширені санкції США проти РФ.

До розширеного санкційного списку увійшли сім фізичних осіб та шість компаній, які ухилялися від введених санкцій, дві російські компанії, які залучені у військово-промисловий комплекс РФ, чотири колишніх українських чиновника і їх прихильники, які причетні до викрадення державних активів і зловживанням на державній службі, афілійована з Олександром Януковичем компанія - ЗАТ "МАКО Холдинг", п'ять операторів кримських портів і один кримський оператор поромних перевезень, а також 35 компаній, які контролюються раніше внесеними у перелік санкцій особами, а також ті, понад 50% капіталу яких контролюють російські "Внешэкономбанк" і "Роснефть".

Про це написав у своєму Facebook посол України в США Валерій Чалий.

Розширення санкційного списку також покликане узгодити існуючі обмеження з іншими членами міжнародної коаліції країн, у тому числі ЄС і Канадою, які підтримують Україну у протистоянні збройній агресії РФ.

Крім того, Мінфін США намагається забезпечувати максимальне інформування представників американського бізнесу стосовно необхідності дотримання санкцій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наприкінці липня США розширили список санкцій проти РФ з метою посилення діючих обмежувальних заходів.

Читайте також: В американському місті Фергюсон запроваджений надзвичайний стан