Київ
11 серпня 2015
"Київводоканал" запевняє, що більше не відключатиме воду в спеку
Проте в головному міському колекторі тривають ремонтні роботи.
news-image

Зокрема, будівельники укріплюють схил над мережами. Саме через зсув стався прорив труб. Внаслідок цього два дні мешканцям частини Шевченківського, Оболонського та Подільського районів Києва довелося бути в спеку взагалі без води, передає «Єдність» з посиланням на "5 канал".

Люди нарікали на величезні черги біля бюветів. Натомість автоцистерн з водою не бачили. Воду почали вмикати в суботу пообіді.

У "Водоканалі" зазначають, що труби, які проклали, прослужать півтора роки. За цей час мають добудувати колектор-дублер, бо нинішній знаходиться в аварійному стані з 1999 року.

Та схема, яка була виконана з четверга по суботу, вона може працювати достатньо незалежно, але вона не є надійною. Тому в найближчий місяць передбачено будівництво другого такого ж напірного трубопроводу. Ця схема зможе працювати до кінця 2016 року, доки не буде збудована друга нитка, - зазначив генеральний директор ПАТ "Київводоканал" Андрій Білик.

Нагадаємо, 7 серпня повідомлялося, що через ремонтні роботи на головному каналізаційному колекторі у деяких мікрорайонах української столиці подовжено термін відсутності водопостачання.

Читайте також: На Оболоні люди штурмують бювети