Суспільство
11 серпня 2015
Кремль не хоче видавати російські паспорти мешканцям "ДНР" і "ЛНР": "Звертайтесь до української міграційної служби"
Проте російські комуністи пропонують надавати мешканцям Донецької та Луганської областей російське громадянство за спрощеною схемою.
news-image

У Кремлі, за повідомленням "Незалежної газети", ця ідея комуністів очікуваної підтримки поки не отримала, передає «Єдність».

Газета зазначає, що в травні луганська влада видала перші місцеві паспорти. У Донецьку з друком власних документів не поспішають, оскільки вважають, що «їх потрібно не просто видати - їх повинні визнати».

КПРФ вважає, що жителі Донбасу повинні стати повноправними громадянами Росії без зміни місця проживання, тому спеціально розробили з цього приводу законопроект.

У партії кажуть, що ситуація з паспортами в регіоні хаотична: Україна припинила тут видачу документів, паспортні столи не працюють, а довідки з позначками «ДНР» і «ЛНР» не діють за межами цих територій.

Однак в Адміністрації президента РФ інші плани: цього тижня може бути виданий указ президента про визнання в Росії дієвими прострочених паспортів жителів Донбасу. За словами члена Ради з прав людини Євгена Боброва, російська влада не має наміру вводити у двох областях України свої паспорти, з цього приводу було зібрано спеціальну нараду за участю Мін'юсту, уряду та Адміністрації. Бобров порадив тим, хто проживає в так званих республіках, звертатися до місцевої української міграційної служби, де можна отримати тимчасові документи після підтвердження особи.

Читайте також: У "ЛНР" невідомі пустили під укіс потяг з вугіллям