Київ
11 серпня 2015
Сьогодні на Трухановому острові встановлять небезбечний рекорд з бейсджампінгу
Для рекордного стрибка екстремал повинен точно розрахувати висоту польоту і встигнути розкрити парашут на висоті приблизно 36 метрів.
news-image

Сьогодні, 11 серпня о 16.00 на Трухановому острові в Києві вперше в Україні відбудеться реєстрація національного рекорду "Мінімальна висота бейсджампінгу", передає «Єдність» із посиланням на Хрещатик.

Унікальний бейс-стрибок з київської парашутної вишки здійснить один із засновників українського роуп-джампінгу, альпініст і скелелаз, досвідчений бейсер Кирило Мантезума Мурованський.

Для рекордного стрибка екстремал повинен точно розрахувати висоту польоту і встигнути розкрити парашут на висоті приблизно 36 метрів. Для порівняння: парашутистам рекомендується відкривати парашут на висоті не нижче 600-800 метрів.

У разі успішної спроби це буде перший рекорд в історії українських бейсджамперів.

Реєстрацію досягнення здійснять експерти Національного Реєстру Рекордів України.

Бейсджампінг – екстремальний вид спорту, в якому використовується спеціальний парашут для стрибків з фіксованих об'єктів. B.A.S.E. – Абревіатура від англійських слів: Вuilding (будівля), аntenna (антена), span (перекриття, міст), earth (земля). Це перелік основних типів об'єктів, з яких виконуються стрибки. Бейсджампінг вважається найбільш небезпечним екстремальним видом стрибків, придуманих людиною. Найнебезпечніше тільки російська рулетка.

Читайте також: Вихідними на Софійській площі відбудеться фестиваль мистецтв