Суспільство
11 серпня 2015
Соцопитування: через кризу українці не підтримують протести
Важкі наслідки фінансово-економічної кризи відчули на собі практично усі українці: 59% - "дуже серйозно" і 37% - "певною мірою".
news-image

Такими є результати дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" та соціальною службою Центру Разумкова, передає «Єдність» з посиланням на ВВС Україна.

Це суттєво гірше, ніж було під час економічної кризи 2008 року. Тоді серйозні наслідки кризи відзначали 33% опитаних, деякі наслідки - 46%.

У той же час, за результатами дослідження, більшість населення (60%) вважає малоймовірними акції протесту, пов'язані із погіршенням добробуту.

Як пояснив директор соціальної служби Центру Разумкова Андрій Биченко, хоч протестні настрої зазвичай є відповіддю на кризу, в Україні вони також мають певні особливості. Зокрема, серед таких особливостей від назвав "сезонний характер" протестів, а також фактор конфлікту на сході країни, під час якого громадяни не хочуть ще більше загострювати ситуацію.

Ще одним фактором, який нівелює протестні настрої, можуть бути і місцеві вибори, заплановані на жовтень цього року, "як віддушина у паровому казані, що спускає незадоволення суспільства", зазначив Биченко.

Читайте також: Опитування: Українці найбільше довіряють волонтерам, а найменше - прокуратурі й російським ЗМІ