Події
11 серпня 2015
Пропагандист Кисельов організовує в Криму фестиваль Koktebel Jazz Party
Проте МЗС України попереджає зарубіжних учасників цього фестивалю про неприпустимість візитів на анексований РФ півострів.
news-image

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит Крим.Реаліі, передає «Єдність».

Українська сторона також направила всім державам відповідні ноти про порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, визначений постановою КМУ, - повідомили в МЗС.
В Україні будуть реагувати на будь-які факти порушення встановленого порядку застосування обмежень, визначених законодавством України, - заявили у відомстві.

Нагадаємо, з 2003 по 2013 роки в кримському селищі Коктебель проводився щорічний фестиваль "Джаз Коктебель". У 2014 році його організатори через анексію Криму Росією прийняли рішення перенести захід до селища Затока Одеської області. Цього року він пройде там з 23 по 30 серпня.

У самому Коктебелі очікується проведення фестивалю Koktebel Jazz Party, організатором якого є гендиректор МІА "Россия сегодня" Дмитро Кисельов.

Захід мав пройти під девізом "Джаз п'яти континентів". Однак у серпні у зв'язку із загрозами санкцій від участі в ньому відмовилися німецька група De Phazz і американський джазмен Артуро Сандовал.

При цьому в програмі фестивалю, розміщеній на сайті Koktebel Jazz Party, анонсовано виступ музикантів з Великобританії, Кот-д'Івуару, Азербайджану, США, Вірменії та Грузії.

7 серпня Мінкультури України попередило іноземних музикантів про те, що вони можуть потрапити під санкції за участь у фестивалі Koktebel Jazz Party в анексованому Росією Криму.

З початку червня 2015 діють нові правила перетину адміністративного кордону з Кримом. Згідно з ними, іноземці можуть потрапити на півострів тільки зі спеціальним дозволом.

Читайте також: На рок-фестиваль у Криму ніхто не приїхав: ані артисти, ані гості