Події
12 серпня 2015
Киянин не мав коштів на омріяну престижну марку автівки, тому вирішив вкрасти чужу
Менше ніж за добу правоохоронці знайшли викрадену іномарку і затримали правопорушника.
news-image

Зловмисник серед ночі здійснив крадіжку автомобіля, припаркованого біля житлового будинку. Менше ніж за добу правоохоронці затримали правопорушника, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу ГУМВС України в м. Києві.

Торік 30–річний киянин придбав новеньку «Тойоту». Обладнавши її сигналізацією, заявник зазвичай залишав машину на ніч біля своєї багатоповерхівки. Вранці чоловік вийшов на балкон та виявив відсутність машини. Відразу зателефонував на «102». Оперативники провели розшукові заходи та менше ніж за добу встановили місце перебування викраденого транспортного засобу, - йдеться в повідомленні відомства.

Машина стояла на вулиці за місцем проживання викрадача. Про всяк випадок зловмисник змінив номерні знаки на викраденій автівці. Проте марно – міліція все одно знайшла викрадену «Тойоту».

У ході подальшого слідства з’ясовано: затриманий у минулому не мав конфліктів із законом. Він розповів, що давно мав намір придбати іномарку цієї моделі. Однак зібрати кошти для її покупки не вдавалося. Тому й вирішив «позичити« транспортний засіб, - повідомляє прес-служба.

До скоєння злочину зловмисник готувався ретельно. Придбав спеціальний електронний прилад, за допомогою якого відключив сигналізацію в автомобілі.

За фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років

Читайте також: У столиці затримано групу злочинців, що займалися викраденням іномарок представницького класу (відео)