Спецслужби США повідомили, що за допомогою Wi-Fi навчилися «бачити» крізь стіни
Нова технологія здатна відстежувати переміщення людей за бетонними стінами завтовшки до 25 сантиметрів.
news-image

Спецслужби США, використовуючи розробки вчених з Університетського коледжу Лондона, за допомогою Wi-Fi навчилися відслідковувати переміщення людини в сусідньому приміщенні. Про це повідомляється на сайті IEEE Spectrum, передає «Єдність».
Рух предметів, забезпечених приймачами випромінювання, вчені запропонували відстежувати, використовуючи доплеровські зрушення частоти випромінювання (що виникають при переміщенні предметів) в Wi-Fi або мобільному сигналах.
Нова технологія здатна відстежувати переміщення людей за бетонними стінами завтовшки до 25 сантиметрів. За словами розробників, вона вже дозволяє (завдяки розташованому в руці смартфону) відстежувати жести людини.
Роботою фахівців зацікавилися спецслужби. Зокрема, перспективна технологія дозволяє відстежувати переміщення людей за стінами і проводити, в разі необхідності (наприклад, терористичної загрози), їх точкову ліквідацію.
Розробка вчених виграла премію Engineering Impact Award, церемонія нагородження якої відбулася 3-9 серпня 2015 року в місті Остін в штаті Техас.
Раніше стежити за переміщенням людей за стінами вчені з Массачусетського технологічного інституту запропонували за допомогою відстеження GSM і LTE сигналів. Однак, на відміну від розробки лондонських інженерів, їх радари є активними: вони не тільки приймають, але й (для виявлення руху) передають сигнали. Розробка британських учених позбавлена ​​такого недоліку.

Читайте також: В Китаї випустять «розумні» кросівки