Політика
12 серпня 2015
Вищий адміністративний суд України відмовився примусити Порошенка ввести воєнний стан
ВАСУ відмовився визнати протиправною бездіяльність президента України Петра Порошенка щодо прийняття рішення про введення воєнного стану в Україні, а також відмовився зобов'язати президента невідкладно внести до Верховної Ради подання про оголошення стану війни.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на ZN.UA, про це заявив юрист Олег Швець, який судився з президентом з відповідною вимогою.

Швець вимагав визнати протиправною бездіяльність Верховної Ради України щодо розгляду питання про ініціювання конституційної процедури імпічменту президента, оскільки, на думку юриста, президент не зміг належним чином організувати оборону України.

Тому Швець вимагав від суду зобов'язати Верховну Раду України невідкладно розглянути питання про ініціювання процедури імпічменту. У постанові суду, датованому 6 серпня, зазначено, що судом "були належним чином досліджені всі обставини справи", проте в задоволенні позову юристу було відмовлено.

Відтепер постанова може бути переглянута Верховним Судом України. Нагадаємо, головнокомандуючий неодноразово заявляв про свої наміри ввести в Україні військовий стан у разі загострення ситуації на Сході України, проте з кожним загостренням ситуації це рішення не приймалося.

Читайте також: Бійці АТО: "Якщо сепари візьмуть Маріуполь, нам потрібно брати Київ"