Світ
13 серпня 2015
Cуто по-російськи: день Ставропільського краю відзначать санкційними продуктами на 1,2 млн
Уряд Ставропілля відзначить День краю банкетом з санкційними продуктами на суму 1,2 мільйона рублів. Замовлення на організацію та проведення офіційного прийому було розміщено на сайті держзакупівель.
news-image

Як повідомляє «Єдність», у супровідних документах до замовлення зазначено, що бенкет передбачає наявність до 320 гостей.

Максимальна вартість послуг з організації прийому на одну людину при цьому не повинна перевищувати 3,65 тисячі рублів. Для фуршетного обслуговування обмовляється поріг в 295 рублів на людину.

У зазначені суми, крім вартості продуктів харчування, входять гонорари для обслуговуючого персоналу, страхування, сплата податків та винагорода для виконавця.

В меню заходу, доданому до технічного завдання, значаться такі позиції як: карпаччо з сиров'яленої телятини з помідорами конкассе, тигрові креветки та філе норвезького лосося, асорті європейських сирів. Більша частина продуктів, необхідних для приготування вказаних страв, в даний час заборонена до ввезення в Росії через санкції.

В описі вимог замовника - їм виступив уряд Ставропольського краю - наголошується, що захід належить провести в ресторані, "віддаленістю не більше 20 хвилин спокійної ходьби" від головної площі міста. При цьому приміщення не повинно розташовуватися вище другого і нижче першого поверхів, в ньому також передбачається наявність майданчика для виступу артистів площею 70 квадратних метрів.

Захід з аналогічними умовами, вартістю та меню уряд Ставропольського краю проводило і на честь 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Згідно з даними на сайті держзакупівель, на участь в електронному аукціоні за надання послуги тоді була подана одна заявка, по якій пізніше і уклали контракт.

Нагадаємо, 5 серпня вступив в силу указ президента Володимира Путіна, який зобов'язує Россільгоспнагляд конфісковувати і знищувати продовольство, ввезене в країну в обхід ембарго. За перший день дії документа на кордоні було знищено більше 290 тонн їжі.

Читайте також: У зв'язку з ескалацією ситуації на Донбасі ЄС нагадав Росії про нові санкції