Події
14 серпня 2015
Одеський суд заочно арештував екс-нардепа Маркова
Увечері 13 серпня Приморський райсуд Одеси виніс заочне рішення про арешт колишнього народного депутата, члена фракції Партії регіонів Ігоря Маркова, затриманого напередодні в Італії.
news-image

Про це "Укрінформу" повідомили в прес-службі райсуду, передає «Єдність».

Зазначається, що клопотання про визначення міри запобіжного заходу стосовно громадянина Маркова у вигляді арешту подала до Приморського райсуду прокуратура Одеської області.

Марков підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство з нанесенням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України. Із грудня 2014 року Марков перебуває в міжнародному розшуку, оскільки Приморський суд не має змоги розглянути епізод із побиттям Марковим активіста партії "Свобода", що мало місце в 2007 році, - зазначили в суді.

Приморський райсуд під головуванням Вадима Коваленка, вислухавши позиції сторін обвинувачення та захисту Маркова, ухвалив рішення про арешт затриманого напередодні в Італії екс-нардепа, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство юстиції протягом 40 діб з дня затримання Маркова в Італії має подати запит на екстрадицію.

Екс-нардепа затримали 12 серпня в Італії за орієнтуванням Укрбюро Інтерполу на підставі звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Розшук колишнього народного депутата здійснюється за звинуваченням у побитті учасників мітингу перед обласною адміністрацією в Одесі у 2007 році.

Читайте також: Подробиці арешту екс-депутата: Марков потрапив до Італії завдяки українському диппаспорту