Політика
14 серпня 2015
МВС спростувало інформацію про відкриття кримінальної справи проти Гонтаревої
Міністерство внутрішніх справ не реєструвало жодного кримінального провадження щодо голови Національного банку України Валерії Гонтаревої та її заступників.
news-image

Про це повідомляється на сайті МВС у відповідь на «інформацію провокуючого характеру, яка останнім часом поширюється в засобах масової інформації та інтернет-виданнях», передає «Єдність».

МВС України зазначає, що жодного кримінального провадження щодо голови Національного банку України Гонтаревої В.В. і її заступників в МВС не зареєстровано, підозри нікому не пред'явлені і ніяких інших процесуальних дій не проводиться, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно в ряді ЗМІ з'явилося повідомлення про відкриття кримінального провадження щодо керівництва НБУ, включаючи голову і колишнього директора генерального департаменту банківського нагляду Аллу Шульгу, яка за неповний рік свого перебування на посту розмістила на депозитних рахунках в українських банках 650 тисяч доларів, і при цьому глава НБУ нібито просила Державну службу фінансового моніторингу не перевіряти джерела походження цих коштів.

Раніше в Національному банку України повідомили, що глава НБУ Валерія Гонтарєва не знає про відкриття кримінального провадження проти неї і не отримувала відповідних повідомлень від правоохоронних структур.

Читайте також: МВС відкрило справу на Гонтареву