Україна
14 серпня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: конфлікт Росії з Японією, затримання бойовика та пожежі у Сибірі.
news-image

Москва знайшла собі чергового ворога.

Росія конфліктує з Японією через Курильські острови.

За інформацією, в МЗС Росії розкритикували заяву японської сторони з приводу поїздок членів російського уряду на Курили. В свою чергу Москва заявила, що не буде враховувати позицію Токіо при формуванні графіка поїздок на Курили.

«Хотіли б ще раз нагадати, що враховувати позицію Токіо при формуванні робочого графіка членів уряду ми не маємо наміру: такі поїздки, здійснювані в тому числі в рамках послідовно реалізуємої Федеральної цільової програми «Соціально-економічний розвиток Курильських островів (Сахалінська область) на 2016-2025 роки», будуть продовжуватися», - йдеться в повідомленні на сайті МЗС РФ.

 

Лещенко розповів, чому Фірташ і Льовочкін не потрапили до санкційного списку ЄС.

Під санкції Євросоюзу не потрапили олігархи Дмитро Фірташ та Сергій Льовочкін, тому що їхні прізвища не подав тодішній генпрокурор Олег Махніцький.

Всі ми добре знаємо, що в березні 2014 року було накладено санкції Брюсселя на соратників Януковича. Але мало кому відомо, як відбувався добір фігурантів у цей список. Ні, це не Євросоюз визначав, чиї гроші блокувати. Санкції було накладено виключно на тих осіб, список яких надіслала до ЄС... сама Україна, - написав Лещенко.

 

Росія палає: НАСА опублікувало супутниковий знімок величезних пожеж у Сибіру.

Площа лісових пожеж біля озера Байкал за останню добу збільшилася в три рази.

Про це свідчать дані супутника Terra, отримані 10 серпня 2015, повідомляється на сайті НАСА. Аналіз цих даних показує, що площа лісових пожеж у Сибірському федеральному окрузі зросла до 108 300 гектарів.

 

У Криму російські поліцейські побили місцевих і туристів, жінці зламали палець.

Мешканців Севастополя в цікавий спосіб ознайомили із законом про масові зібрання більше трьох чоловік.

Місцеві жителі, а також декілька туристів зібралися біля пам'ятника затопленим кораблям у Севастополі. Але, згідно із законом Росії, прийнятим владою, що дуже боїться демонстрації та бунтів, усі зібрання, в яких приймають участь більше трьох людей, є незаконними.

 

В зоні АТО затримали ще одного бойовика.

В мережі з'явилося відео допиту затриманого терориста.

Затриманий воював в терористичному батальйоні "Сомалі". На допиті бойовик зізнався, що до лав так званої "ДНР" пішов, щоб мати їжу і гроші. За його словами, він близько року воював в рядах бандформування.

"У більшості з них, наших співгромадян, які стали бойовиками, близькі виїхали на підконтрольну України територію. В батальйонах бойовиків воюють російські найманці. Приміром, у батальйоні "Сомалі" 60% - місцеві, 40% - найманці, у тому числі з РФ.",- розповів затриманий.