Україна
15 серпня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі:участь Саакашвілі у виборах, збір врожаю та осінній призов.
news-image

Саакашвілі може стати №1 у виборчому списку Порошенка-Кличка на Одещині.

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі може очолити виборчий список в обласну раду від об'єднаної партії «УДАР-Солідарність».

«На сьогоднішній день пан Саакашвілі має високий рівень підтримки громадян одеського регіону. Саакашвілі, можливо, - ми ще не отримали від нього остаточного погодження, але це питання проговорюється, - піде першим номером в облраду від нашої партії», - завив Кононенко.

 

На окупованих територіях активно збирають врожай.

На територію Донецької області завезли сільгосптехніку з Росії.

За інформацією, було ввезено 67 одиниць техніки. Варто зазначити, що про це повідомило тк зване міністерство «ДНР». Вони запевнили, що сільгосптехніку доставлять з ростовського комбайнового заводу "Ростсільмаш".

Цікаво, що на самому заводі такі заяви спростували.

 

Рішення про вибори у прифронтових містах буде прийматися восени.

Місцеві вибори відбудуться на Донбасі, але проведення їх у прифронтових містах залежатиме від фактору безпеки.

"По-перше, всі ми знаємо, що місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Графіки відомі всім. Ми розуміємо, що ми маємо провести вибори на всій території України. Однак враховуючи факт агресії на Донбасі, є серйозне питання безпеки громадян. Безпеки не тільки під час голосування, але і під час кампанії. Щоб не було залякування, тиску і так далі", - сказав Зубко.

 

Восени в Україні розпочнеться черговий призов до армії.

Осінній призов на строкову службу почнеться 1 жовтня.

Про це повідомив заступник голови міськвійськомату Києва Ігор Слюсаренко.

"Робота в цьому напрямку не припинялася. З вересня почнуться медкомісії – хтось вперше буде проходити, хтось повторно. Були ж призовники, які навесні, з якихось причин, отримали відстрочку за станом здоров'я, наприклад", - розповів Слюсаренко.

 

Україна у 26 разів більше ввозить товарів до Криму, ніж вивозить.

Держстат України оприлюднив статистику економічних зв'язків з окупованим півостровом.

За перші шість місяців 2015 року Україна ввезла до Криму товарів на 472,15 млн доларів, тоді як з Криму до України надійшло товарів на 18,09 млн доларів.

Таким чином ввезення товарів на півострів переважає над вивезенням у 26 разів, йдеться у повідомленні Державної служби статистики України.